Praesidio Group er sikkerhedspartner på innovativt EU projekt

December 2, 2016
Henrik Stage

EU projektet MONICA er Danmarkshistoriens største offentligt-privat lyd- og sikkerhedsprojekt med en finansiering på 125 mio. kr., heraf 112 mio. kr. fra EU.

Det er et betydningsfuldt og innovativt projekt, som vi er glade for og stolte over at være en del af. Praesidio Group er sikkerhedsfacilitator på projektet med ansvarlig for den mobile sikkerhedskontrol og crowd management – dvs. overvågning og udvikling af det optimale sikkerheds set-up med cutting-edge teknologi, udstyr og andre sikkerhedselementer til store menneskemængder”, siger Susanne Diemer, CEO i Praesidio Group.

Lyd- og teknologieksperter fra seks lande skal finde løsninger på̊, hvordan man afskærmer og styrer lyden til store begivenheder i byer, således at lyden bliver en bedre oplevelse for publikum og samtidig generer omgivelserne mindst muligt. Den avancerede teknologi og forskning skal endvidere udnyttes til at højne sikkerheden i store folkemængder, og det skal Praesidio Group bidrage med.

Projektets sikkerhedsmæssige formål er, at minimere sikkerhedsrisici blandt store menneskeskarer ved arrangementer, koncerter, demonstrationer, sport spil etc. “Formålet er forebyggelse og minimering af sikkerhedsrisici ved at sikre og optimere de tekniske og menneskelige foranstaltninger, såsom assistance i tilfælde af alvorlig sygdom eller overfald i menneskemængden, afdække og reagere på skydning eller terrorangreb og sikre en øjeblikkelig koordinering og reaktion med omgående forfølgelse og reaktion“, siger Stiig Wæver, partner i Praesidio Group.

Projektet lanceres i januar 2017 og kører i 3 år med 28 deltagere, som repræsenterer Danmark, Frankrig, Holland, Sverige, Tyskland, Italien, Slovakiet, Grækenland og Storbritannien. Undervejs skabes et mobilt set-up, som skal testes private og offentlige steder i København, Torino, Hamburg, Lyon, Bonn og Leeds.
På længere sigt kan projektet også være med til at eliminere trafikstøj, generel støj i nattelivet og andre støjgener samt højne sikkerheden i byer.

For mere information: www.monica-project.eu